Tietoa DIDARista

DIDAR on osa Setlementti Tampere ry:n Väkivaltatyön yksikköä. Toimintamme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa rahoittaa STEA.

DIDAR jatkaa samannimisen hankkeen (2013-2016) työtä. Voit lukea lisää hankkeesta sen loppuraportista.

Mitä teemme?

Työskentelemme DIDARissa kulttuuristen kunniakäsitysten ja niistä johtuvien haitallisten perinteiden parissa.

Järjestämme eri kulttuuritaustoista tuleville ihmisille keskusteluryhmiä, toiminnallisia ryhmiä, dialogityöpajoja, leirejä ja tapahtumia. Kannustamme ihmisiä puhumaan kunniakäsityksistään ja pohtimaan niitä. Tuemme ihmisiä löytämään eri tilanteisiin toimintatapoja, jotka kunnioittavat jokaisen ihmisoikeuksia.

Tarjoamme myös keskusteluapua ja ohjausta kunniakäsityksistä johtuviin konfliktitilanteisiin ja tilanteisiin, joissa on jo käytetty väkivaltaa tai havaittu sen uhkaa. Autamme tällöin kartoittamaan tilannetta ja vahvistamaan siihen liittyvien henkilöiden turvallisuutta, tarvittaessa yhdessä muiden tilanteessa mukana olevien auttajien kanssa. Tuemme aitoa dialogia eri osapuolten kesken sekä väkivallattomien ratkaisujen löytämistä.

Työntekijämme työskentelevät suomen ja englannin kielillä, muilla kielillä käytämme tulkkeja. Palvelumme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Kuva miesten ryhmästä
Miesten ryhmä

Kenelle toiminta on tarkoitettu?

DIDARin toiminta on tarkoitettu kaikille Suomessa asuville henkilöille, joita kunniaan liittyvät haitalliset perinteet voivat koskettaa. Palvelut ovat avoimia kaikille taustasta tai maahantulosyystä riippumatta. Työskentelemme niin yksilöiden, perheiden kuin yhteisöjenkin kanssa.

Konsultoimme ja koulutamme myös ammattilaisia kunniaan liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää toiminnastamme!

Katso esitteemme - painettuja esitteitämme voi pyytää lähettämään!