Koulutukset

Koulutus nuorten seurusteluväkivallasta 21.2.

Pirkanmaan väkivaltatyön verkosto järjestää koulutuksen nuorten seurusteluväkivallasta. Osallistava koulutus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Koulutusiltapäivä sisältää keskustelua ja tietoa ajankohtaisesta ilmiöstä nuorten kanssa työskenteleville tai muille
ilmiöstä kiinnostuneille.

Kuinka tunnistaa seurusteluväkivalta? Miten siihen voi puuttua?

Maksuton koulutus tarjoaa välineitä seurusteluväkivaltaan puuttumiseen ja sen tunnistamiseen.

Koulutus järjestetään keskiviikkona 21.2.2024 klo 12.00-16.00 Tulppaanitalolla, osoitteessa Pinninkatu 51, 33100 Tampere.

Koulutuksen järjestää Pirkanmaan väkivaltaverkosto. Kouluttajina toimivat Setlementti Tampere ry:n  seksuaaliväkivaltatyöntekijä Sini-Satu-Kuninkala (Tyttöjen Talo) ja toiminnanohjaaja Camilla Polviander (DIDAR-kunniaväkivaltatyö).

Katkaistaan yhdessä väkivallan kierre!

Ilmoittautuminen on auki 2.2.2024 asti yllä olevan Qr-koodin kautta tai osoitteessa:

https://forms.office.com/e/NkKWraKMfR 

Didar – tasavertaisia kohtaamisia kymmenen vuoden ajan

Sana didar tarkoittaa kurdin kielellä kohtaamista ja kuvaa hyvin Didar-työn ydintä: toisesta kulttuurista tuleva ja vaikeassa tilanteessa oleva ihminen tarvitsee ennen kaikkea kohdatuksi ja kuulluksi tulemista. Dialogisuus ja tasavertainen kohtaaminen ovat kuuluneet työmuodon luonteeseen alusta lähtien.

Didar työskentelee niiden Suomessa asuvien maahanmuuttajayhteisöjen ja henkilöiden kanssa, jotka voivat kohdata kunniaan liittyviä haitallisia perinteitä. Eri kulttuureista tulevia ihmisiä rohkaistaan puhumaan kunniaan liittyvistä käsityksistä ja ihmisoikeuksista. Työn tavoitteena on ehkäistä kunniaan liittyviä konflikteja ja väkivaltaa.

Setlementti Tampereen Didar-työ on tehnyt työtä kunniaan liittyvän väkivallan (KLV) ehkäisemiseksi jo vuodesta 2013 lähtien, mutta ilmiönä kunniaan liittyvä väkivalta oli tunnistettu Setlementti Naapuri ry:n työssä Pirkanmaalla jo vuosia aiemmin.

Didar kutsuu yhteistyökumppaneitaan 10-vuotisjuhlaseminaariin 24.11. klo 13-16 sekä sen jälkeiseen iltajuhlaan Haiharan kartanolla Tampereella.

Tutustu seminaarin ja iltajuhlan ohjelmiin klikkaamalla tästä tai viereisiä kuvia.

Ilmoittautuminen on päättynyt 17.11. 
Jos tulosi peruuntuu, siitä ei tarvitse ilmoittaa erikseen.