Tervetuloa Didarin 10v. juhliin 24.11.!

10.10.2023


Didar – tasavertaisia kohtaamisia kymmenen vuoden ajan

 

Sana didar tarkoittaa kurdin kielellä kohtaamista ja kuvaa hyvinDidar-työn ydintä: toisesta kulttuurista tuleva ja vaikeassa tilanteessa oleva ihminen tarvitsee ennen kaikkea kohdatuksi ja kuulluksi tulemista. Dialogisuus ja tasavertainen kohtaaminen ovat kuuluneet työmuodon luonteeseen alusta lähtien.

Didar työskentelee niiden Suomessa asuvien maahanmuuttajayhteisöjen ja henkilöiden kanssa, jotka voivat kohdata kunniaan liittyviä haitallisia perinteitä. Eri kulttuureista tulevia ihmisiä rohkaistaan puhumaan kunniaan liittyvistä käsityksistä ja ihmisoikeuksista. Työn tavoitteena on ehkäistä kunniaan liittyviä konflikteja ja väkivaltaa.

Setlementti Tampereen Didar-työ on tehnyt työtä kunniaan liittyvän väkivallan (KLV) ehkäisemiseksi jo vuodesta 2013 lähtien, mutta ilmiönä kunniaan liittyvä väkivalta oli tunnistettu Setlementti Naapuri ry:n työssä Pirkanmaalla jo vuosia aiemmin.

Didar-työmme juhlii tänä vuonna 10. toimintavuottaan. Järjestämme sen kunniaksi Tampereella 24.11.2023 yhteistyökumppaneillemme juhlaseminaarin klo 13-16 ja heti sen jälkeen iltajuhlan, mihin kutsumme myös muita toimintaamme osallistuneita.

Katso juhlaseminaarin ja iltajuhlan tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu 17.11. mennessä täältä.